Topánkát terveznek Kate-nek

 Bizonyára sokan egyetértetek velem abban, hogy Kate Middleton, alias Cambridge Hercegnője megérdemelten vált Anglia elsőszámú divatikonjáná. Ízléses, elegáns, az angol textil-és kézművesipar hírét öregbítő szettjei sokszor késztettek csodálkozásra és egyben elismerésre bennünket azóta, hogy először címlapra került románcuk Vilmossal.
Nem meglepő hát a hír, hogy a hercegnő egy divattal kapcsolatos eseményen vesz részt, eddig is gyakran és szívesen foglalkozott ezzel a témával. Most azonban egy merőben új aspektusból ismerhetjük meg az ízlését, hiszen a Leicesteri Monford egyetem végzős cipő-designer hallgatói exkluzívan Kate számára terveztek lábbeliket, és arra kérik, hogy személyesen válassza ki ezek közül a kedvencét. Erre március nyolcadikán kerül majd sor, amikor is a Királynővel Leicesterbe látogatnak majd. A győztes topánkát néhány héten belül elkészítik számára, így azután bármikor viselheti is azt, ezzel is öregbítve az angol divatipar hírnevét.

Királyi zsűri

 Nem tudom mennyire figyeltétek meg, de tényleg igaz, amivel az angol divatsajtó cikizi Kate-et; jelesül hogy cipők tekintetében már-már rémesen visszafogott. Tavasszal és nyáron általában bézs, ősszel és télen pedig mindig sötétkék, lila vagy fekete magassarkút választ a szettjeihez. Ez nem vall nagy merészségre, viszont tökéletességre törekvésre annál is inkább:) Hát, nincs könnyű élete a brit királyi család legújabb női tagjának, az biztos.

Kate favoritja, az L.K. Bennett - állítólag több tucat pár van neki belőle, mind semleges színben
 Több mint száz hallgató adta be pályamunkáját, amelyek közül az egyetem tanárai választották ki a hat legjobb tervet. Ezek kerülnek majd Kate elé az ünnepségen, melynek keretében a textiles tanulók egyébként a Királynőt is megajándékozzák majd többek között egy selyemsállal valamint egy portréval.

A versenyben résztvevőket nem díj inpirálta, hiszen semmilyen jutalom nem jár a nyertesnek.......dehát minek ide díj, amikor Anglia és a világ egyik divatikonja lesz az alkotó élő reklámtáblája? Szóval a tét semmi, de a tét egy karrier is lehet.
Íme, a hat finalista, és a terveik:

Hatan a siker kapujában

 Tabitha Duffield egy olyan elegáns és nőies lábbelit alkotott, amely kiválóan tükrözi Kate egyéniségét. A cipő csodás krémszínben pompázna, lézerrel készült csipkeminta és édes masnik díszítenék.

 Mei Chun Lai, a tajvani származású egyetemista a kínai sárkány évében ezt a témát választotta inspirációként is. A cipőterve tradícionálisan ázsiai színeket és formákat kapott.

 Sam Sawskill kissé merészebb formát választott a hercegnőnek; a peep-toe mintáját és díszítését az angol tea ihlette, színe pedig klasszikus elefántcsont és fekete.

 A húsz esztendős Becka Hunt-ot a hercegnő eljegyzési gyűrűje és esküvői ruhájának csipkemotívumai inspirálták, ezeket ötvözte tervében

  Summer Spencer a hercegi pár történetéből merített ötletet; színekben a pár címereinek fő tónusai köszönnek vissza, a skót kocka pedig a Skóciában együtt töltött időkre hivatott emlékeztetni Kate-et

Kay Yeng Cheng egy igazi hercegnős topánkát tervezett Kate-nek, minden ennek megfelelő stílusjeggyel. 


 Szerintem csodálatos kis tervek lettek ezek, nyilván szívesen választanék közülük. Nekem legjobban a nude cipő tetszik, de ha a hercegnő bizonyítani akar a sajtónak, hogy nem olyan unalmas a cipős szekrénye, mint ahogyan azt hiszik, akkor biztosan nem azt választja majd. Kétlem, hogy a sárkányos lesz a befutó,inkább  talán a kék-fehér, de a kockás és a rózsás sem áll nagyon messze tőle. Majd meglátjuk, Ti mire tippeltek? És magatoknak melyiket választanátok?


Forrás: Mailonline

UPDATE: Természetesen a kék cipellő győzött, íme a fotó a győztes pályamunkáról:

Becka és kreációja: Kate viselni fogja a nyertes cipőt




2 megjegyzés:

  1. Én biztosan az utolsó előttit, azaz a skótkockásat, mert hordhatónak néz ki. A többiben nem tudom hogy lehet járni... :S
    Szerintem a Hercegnő sem fogja azokat választani, mert az eddig látottak alapján nem egy 15 centis sarkakat kedvelő típus. Persze ki tudja... :)

    VálaszTörlés
  2. Kedy, talán most az egyszer kitör a béklyóiból....:)) Lehet, hogy nem lesznek olyan elviselhetetlenül magasak azok a sarkak!:)

    VálaszTörlés