Barbie vonalai egy valódi nőn

 Annak az esélye, hogy egy lány nem ismeri közelebbről az amerikai plasztik-idol, Barbie vonalait, a harmadik világon kívül igencsak csekélyke. Mindenki tisztában van azzal, mennyire utánozhatatlanul hosszú lábai, vékony darázsdereka és tökéletesen szimmetrikus testfelépítése van; előszeretettel veszik hát elő példának azok a tudósok és szakemberek, akik a megfelelő és élhető testkép hiánya miatt emelik fel időről-időre szavukat a médiában.

elképesztő aránykülönbségek

  Katie Halchisick, egy ausztrál modell a szent cél érdekében vásárra vitte a bőrét; a saját testére felrajzolt arányvonalakkal szerette volna érzékeltetni egy emberi test és az idealisztikus műanyagöntvény közötti különbségeket. Így készült a fenti kép, melyet http://healthyisthenewskinny.com nevű blogjára töltött fel nemrég. A több munkatársával közösen szerkesztett oldalon Katie azzal a céllal munkálkodik, hogy minél több fiatal nővel fogadtassa el azt a tényt, hogy drága plasztikai műtétekkel vagy totális kimerültségig tartó testedzéssel sem mindig érhető el az az irreálisan vékony és aránytalan testforma, amelyet manapság a média közvetít felénk.A lényeg a természetesség, hiszen pont ez tesz bennünket egyedivé, különlegessé.

 Elnézve a fotót, rendkívül meglepő aránykülönbségeket láthatunk; például a baba és a modell álla közötti különbség meglehetősen nagy. Barbie szemei dupla akkorák, mint egy normál emberi szem, a csuklyás izmai minden bizonnyal hiányoznak, és irreálisan vékonyak a karjai, valamint 100%-os szilikonmellekkel van felvértezve. Az egyetlen dolog, ami miatt nem hibáztathatjuk a Mattel sikertermékét, az a szája; a kép tanúsága szerint ugyanis a modell ajkai vastagabbak, mint az övé - tehát a tinilányok körében oly nagy népszerűségnek örvendő kacsaszáj-betegségért teljesen biztosan nem ő a felelős.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése