Visszatér az Ördög-és tutira Pradat visel majd!

 Világéletemben imádtam a női magazinokat, egyfajta addiktív függés alakult ki nálam irántuk.....körülbelül nyolcéves koromban. Ez az imádat nem a konkrét divat-és szépségápolási cikkeknek szól, amiket látok bennük, hanem magának a matériának: a fényes, illatos, színes, vaskos sajtóterméknek. Mindig a Főszerkesztő levelével kezdek, és hosszasan nézegetem a divat-összeállításokat. Rajongok a divattörténeti cikkekért és sosem olvasom el a horoszkópokat, mert félek, hogy kihatnak a hozzáállásomra....egy őrült vagyok, tudom. :)
Talán kicsit erős így kijelenteni, és kérlek ne ítéljetek el emiatt, de én bizony azok közé tartozom, akik nem gondolkodnak, hogy ha van mondjuk 2000 Ft-juk, ételt vesznek-e maguknak érte, vagy inkább a kedvenc magazinjuk legfrissebb számát. Lehetnék gyakorlatiasabb, de éhen még nem haltam, szóval nyugi van....:) 

Leányságom eddigi évei alatt ezernyi lapszámot vásároltam már; az összes Magyarországon megjelent kiadványból láttam minimum egy számot, és mára már kialakult az a kör, amelyeket rendszeresen be szoktam szerezni. Nekem minden megjelenési nap egy mini karácsony, alig várom, hogy láthassam, olvashassam őket. De régebbi, még nem látott lapszámoknak is ugyanúgy tudok örülni, innen tudom, hogy full addicted vagyok. :)

Eme mániámból kifolyólag mint minden nőnek, nekem is nagy szívfájdalmam, hogy a világ legnagyobb hatású divatlapjának, a Vogue-nak nincs magyar kiadása. Rajongással csüngök tehát a francia és az USA Vogue netes oldalain, pdf-ben töltögetem a régebbi kiadásokat, divatanyagokat.

Persze a lap által ihletett egyéb művészeti alkotásokért is oda vagyok; többek között Lauren Weisberger 2003-as kiadású The Devil wears Prada című bestselleréért, amiből később Meryl Streep és Anne Hathaway főszereplésével egy igazán élénk, vicces és alapos divatmozi is készült, óriási sikert aratva 2006-ban.

Meryl Streep aka Anna Wintour

 A film tehát már hét éves, a könyv pedig tíz, és világszerte nők százezrei várták a folytatást. Ami már nem is sokáig várat magára, hiszen júniusban végre megjelenik az újabb rész, 'The Revenge wears Prada-The Devil returns' címmel. (USA: június 4, UK: június 20.)

Az USA borító


Az UK borító A könyvet már elő lehet rendelni itt, és biztosak lehetünk benne, hogy sem a magyar kiadás, sem pedig az újabb mozifilm nem várat majd sokáig magára.

SNEAK-PEEK, ha nem akarod tudni, mi történik a második részben, ne olvass tovább!

 A folytatásban Andrea-t (Anne Hathaway) és egykori ellenségéből mára barátnőjévé vált Emily-t (Emily Blunt)  egy esküvői magazin főszerkesztőiként látjuk viszont. A 'The Plunge' (A Fejesugrás) néven futó lap egyre sikeresebb, és Andy magánélete is jó úton halad; főhősnőnk a saját esküvőjére készül Max-szel, egy médiamágnás család jóképű sarjával. Persze a dolgok sosem mennek simán a divat világában, így hát Andy egy szempillantás alatt ismét Miranda (Meryl Streep) irodájában találja magát. Az biztos, hogy a beszélgetésük nem lesz egyszerű bájcsevej.....

A lányok nem mindig angyalok

 Én már alig várom a könyvet és a filmet is, biztos vagyok benne, hogy nem bírok várni a magyar fordításig az  olvasással, és abban is, hogy Meryl Streep most is lubickolni fog a rideg és vérprofi főszerkesztőnő (akit Weisberger magáról Anna Wintourról mintázott )szerepében.

Ti olvastátok a regényt, láttátok a filmet? Melyik volt a kedvenc jelenetetek? Vártátok már a folytatást? Írjatok itt, vagy FB-n! :)


http://shelf-life.ew.com/2013/03/15/revenge-wears-prada-cover-reveal/

1 megjegyzés: