Amy Winehouse apja kiakadt Gaultierre

 Amikor Amy "Love is a Losing Game" című dalát hallom, még mindig összeszorul a szívem. Már több mint fél éve annak, hogy ez a csodás énekesmadárka örökre itt hagyta a ezt a szürke világot, de azt már a halála pillanatában sejthető volt, hogy egyfajta "posztumusz trendet" fog teremteni a rá való emlékezés minden formája, a kiadatlan dalok, a pályatársak emlékezése, és persze egyéni, rockabilly-s öltözködése. Megjelenése mindig is kiemelt figyelmet kapott, őrülten jó érzékkel választotta meg ruháit, egyszerre volt retro és szexi, vintage és mindennapi - utánozhatatlan stílust teremtett, amelyet immár ezrek próbálnak követni.

Felejthetetlen


 Arra, amit Jean-Paul Gaultier lépett meg az idei Couture bemutatóján, nos, arra viszont senki nem számított; modelljeit az Amy-jéhez kísértetiesen hasonlító sminkkel és méhkas-frizurával küldte a kifutóra, a modellek cigarettázva lejtettek fel-alá a Rehab vagy a Back to Black dallamára. Gaultier elmondása szerint mindezzel tisztelegni szeretett volna Winehouse nagysága előtt, de Amy Édesapja, Mitch Winehouse finoman szólva nem értékelte a világhírűt ervező törekvéseit.

Tus, madárfészek-frizura és szépségpötty- ennyi lenne Amy?

A konyok elképesztő színekben pompáztak

A trendi vattacukorszín 

Gaultier igen furcsa ruhákkal állt elő

" A család felhördült, amikor láttuk a képeket, teljesen lesokkolt minket. Még mindig szörnyen hiányzik, fél év után is mély gyász van mindannyiunk szívében.Látni, hogy az image-ét arra használják, hogy ruhákat adjanak el, borzasztó érzés volt"- mondta Amy apukája. "Büszkék vagyunk arra, hogy a lányunk egyéni stílusa mekkora hatással volt a divatiparra, de ez a látvány, ahol a modellek fekete parókákkal a fejükön cigiznek, és a háttérben egy másodrendű kvartett próbálja eljátszani Amy dalait...nos, ez azt a képet festi le a lányunkról, amikor nem éppen a leggjobbját adta a színpadon és az életében sem, ez méltatlan volt az emlékéhez, és nekünk nagyon-nagyon bosszantó volt mindezt látni." 

Dorothea Mercuri 

Az elmaradhatatlan cigaretta

Egy kivételesen csinos darab


Csinoska
Nos, ez már több, mint nem szép....


 A hírek szerint Gaultier a ruhákból befolyt összeget egy Amy nevével fémjelzett alapítványba szeretné forgatni, de a szülők erről sem kaptak előzetesen értesítést, sem felkérést, ezért aztán nem meglepő a Sun-ban megjelenő nyilatkozatuk, miszerint "Ez az egész csak arról szól, hogy Jean Paul Gaultier ebből is pénzt csináljon."

Mitch Winehouse később személyes twitterén ezt írta: "Nem támogatjuk a Jean Paul Gaultier kollekciót. Ízléstelen. Mitch." 

Itt egy videószösszenet is a showról:





Ti mit gondoltok, Gaultier tényleg túllőtt a célon? 

Írjatok, puszi!:)


Forrás: vogue.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése