Milánó nagyágyúi

....valójában nem helytálló a cím, A D&G és a Versace csupán két márka a rengeteg, milánói divathéten legújabb kollekcióikat bemutató brandek közül. Mégis, úgy döntöttem, erről a két fashion show-ról írok  most pár sort, mivel mindkét divatház teljesen meglepett 2012-es SS. kollekciójával.
Először a D&G (a Dolce&Gabbana kifejezetten a fiatalabb korosztálynak prezentáló brand-je) mutatta be szeptember 21-én ruháit, és talán ez volt az utolsó ilyen alkalom, mivel a hírek szerint megszüntetik ezt a szekciót a márkánál. Részemről majdhogynem tökéletesen esélytelen, hogy besétáljak hozzájuk bármikor is az Andrássy útra, de azért meglehetősen sajnálom, hogy ez történik. A kollekció pedig egyszerűen lenyűgözött! Először nem tudtam eldönteni, hogy hova tegyem, mert markánsan szerethető és utálható is, ezt meg kell hagyni. Retrós, egyszerre a hetvenes és a kilencvenes éveket idéző minták, rengeteg szín, etnikus jellegű kiegészítők - egyszerre nagyon sok, de mégis végtelenül bájos! Egyik elismert fiatal itthoni divattervezőnk fel is vetette facebook-on, hogy nem lehet eldönteni, mit is látunk, tényleg a D&G kreációi ezek, vagy talán Gianni Versace szelleme tért vissza megtervezni a ruhákat, mert annyira barokkos, annyira "túlzás" volt néhány darab:)
Néhány kép, hogy értsétek miről beszélek:








...az én kedvenceim a csodás, kendős telitalpú cipők, és a vidám, színpompás, steppelt, hímzett, anyagában is sokféle, aranyláncos-csatos táskák....annyira csicsásak és feltűnőek, hogy nem lehet őket nem szeretni:))

A másik nagy meglepetést két nappal később a Versace szerezte, véleményem szerint meglepően visszafogott , már-már decens ruhákat kínálnak 2012 nyarára. A téma a tenger, azon belül is a víz alatti csodavilág, amelyet rengeteg szép és kidolgozott mintával, gyöngy-,szegecs-és strasszdíszítéssel emeltek ki az egyes darabokon. Persze egy-két öltözék így is hozta a Versace-féle túlzást, de messze nem olyan mértékben, mint ahogyan azt megszokhattuk Donatellától. Nagyon tetszett ez a kollekció is, holott pont az ellentéte volt a D&G-nek. Viszont a kiegészítők itt véleményem szerint nem voltak túlzottan  említésre méltóak; a táskák tetszettek, a cipők nem igazán- a felsőrészüket sok szegecs, hímzés díszítette, viszont az áttetsző plasztik platformtalpak a felnőttfilmiparban dolgozó hölgyemények kétes báját idézték elém.....:))
Néhány kép a tegnapi bemutatóról:










....a kegészítőkkel egy másik posztban részletesebben foglalkozom majd, hisz' rengeteg csodaszép holmit láttam a backstage-fotókon:)) Azt, hogy melyik lesz a milánói divathét málna-díjas show-ja, még nem tudom, de mindenképp beszámolok majd erről is később.
Nektek volt kedvenc bemutatótok a londoni vagy a milánói divathéten? Meséljetek!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése