Zene a kifutón

Nem tudom, Ti mennyire követitek figyelemmel a mostani divathetek eseményeit, azon belül is az online közvetítéseket. Én, ha sikerül jó időpontban a gép elé kerülnöm, általában belenézek egy-egy show-ba, és néha előfordul, hogy ott is ragadok a végéig.:)


Szuper dolognak tartom, hogy az élő netes közvetítésekkel bárki az első sorokban érezheti magát egy Marc Jacobs-vagy Versace-bemutatón! Aki érdelkődik a divat iránt, mindenképp ajándéknak érzi ezt a lehetőséget, hacsak nem Tavi Gevinsonnak vagy Emanuelle Alt-nak hívják az illetőt.

Az online  show-hoz hozzátartozik a zenei aláfestés is, és a divatházak ilyenkor gyakran egy másik, saját hangsávon szolgáltatnak a bemutató képi világához passzoló muzsikákat. Véleményem szerint amellett, hogy a ruhákat és a precízen megtervezett látványelemeket pásztázzuk tekintetünkkel , a show érzelmi részét szinte teljes egészében az határozza meg, hogy milyen dallamokat, hangokat hallunk közben. Próbáltatok már például egy romantikus filmjelenetet lenémítva zúzós metált hallgatni? Ha nem, próbáljátok ki. Garantáltan nem jön át a  meghitt, szerelmes feeling, bármit néztek is:)

Az általam eddig figyelemmel követett live streamingek alatt sok olyan zeneszám volt, amelyet valóban nagyon jól eltaláltak a szerkesztők; szerintem tökéletesen passzoltak az egyes kollekciók látványvilágához, mondanivalójához. Ezek közül osztok meg most néhányat Veletek:

Topshop Unique - Delilah: GO


Marc by Marc Jacobs - Rihanna: Man Down (lásd a videót lent)


...én ezek közül Jeff Beck és Joss Stone kooperációját imádom, időről időre meghallgatom, igazi dögös zene:)) Rihanna alkotását valahogy nem sikerült igazán megszeretnem, de a MJ-showhoz szuperül passzolt! ....a Bittersweet Symphony pedig  már klasszikus.

Nektek volt olyan dal, ami különösen tetszett, nagyon odaillőnek éreztetetek egy divatbemutatón? Meséljetek:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése