Túlélni a kétszer negyvenötöt

 Most, hogy a kapuban a BL-finálé, és az egyes nemzeti bajnokságok is a végük felé közelednek, egyre több lány ismerősömtől hallom az elcsigázott, unott, vagy felháborodott "elegem van a fociból" szókapcsolatot. A minap az egyik ismerősöm tartott panaszperceket, elmondta, hogy már mindenfélét kipróbált a közvetítések alatt, amiket a barátja a képernyőre tapadva szurkolt végig. Üveget festett, megvarrta az összes zoknit, amit otthon talált, és fél órás sétákat tett a kutyusával, elkerülendő a számára érthetetlennek és túldimenzionáltnak titulált összecsapásokat az angol és spanyol bajnokságban.

 Azt mondtam neki, hogy fogja fel pozitívan, legalább így egy csomó dolgot kipróbál, és hasznosan tölti azt a kétszer negyvenöt percet. De ő azt is megosztotta velem, hogy ilyenkor magányosnak érzi magát, olyan, mintha a barátja ott sem lenne. Mivel nagyon jól tudja, hogy Edi nem szereti a focit, így kvázi elvonul a csipszes tállal és a sörrel, és a meccs végéig elő sem bújik. Ha pedig nagyobb tétmérkőzés van, akkor persze a haverok is ott virítanak a nappaliban, Edi ilyenkor inkább  lelép, hogy ne zavarja a szeánszot.

Duzzogni nem érdemes, és nem is okos dolog

 De jól van-e ez így? Nem gondolom, hogy Ediék kapcsolata ezen múlna, nagyon aranyosak és boldogok együtt, nem állhat közéjük Rooney, Piqué vagy C.Ronaldo (vagyis majdnem tuti biztos, hogy nem:))). De azt hiszem, ezt a foci-dolgot ennél rugalmasabban is lehet kezelni. 

 El kell fogadnunk, hogy a fiúk többsége igen élénken érdeklődik a foci iránt, kis korukban mind sztárfocista szeretett volna lenni (de a többségükből végül mégsem lesz Maradona), és azóta is minden városi bajnokságon, majálison és fesztiválon örömmel hódolnak eme becses sportágnak. Ezt a tényt el kell fogadnunk, pont úgy, mint nekik a mi rejtélyes vonzódásunkat a táskák, cipők és gombszemű kiskutyák iránt.

Ellenkezni tehát lehet, de nem érdemes. Szerencsésebb odabújni a pasi mellé a kezdőrúgás után, és óvatosan megérdeklődni tőle a lesszabályt vagy a partjelzők szerepét. A férfiak imádják, ha arról beszélhetnek a szeretett nőnek, amihez igazán értenek, így biztosak lehetünk benne, hogy az első meglepődés után lelkesen magyarázza majd a szögletrúgást a kanapé királya. 

Mennyivel jobb így tölteni az estét

 Ha ez a lépés sikeres, és befogadást nyertünk a foci-klikkbe, akkor nincs más hátra, mint figyelemmel követni a játékot és ártatlanul, némán gyönyörködni egy-egy spanyol, olasz vagy angol játékos fizikumában. Ezt a tevékenységet nem javasolt szóban sem megosztani a  férfiemberrel, ellenben amikor csajos délutánt tartunk, jó téma lehet megosztani a többiekkel, ki a legcsinosabb szerintünk a gyepen.:)

 Ha legközelebb találkozom Edivel, remélhetőleg lesz alkalmam megosztani vele eme észrevételeimet, hátha jól jön neki így a hajrában. Igaz is, május tizenkilencedikén biztosan összefutunk velük a kivetítő előtt, már csak az a kérdés, hogy a Chelsea-nek, vagy a Barca-nak fogunk  szurkolni....:)

2 megjegyzés:

  1. én már alig várom az EBt:)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Díjat kaptál tőlem, kérlek, vedd át:
    http://djkatybeauty.blogspot.com/2012/05/dijakat-kaptam-1-resz-liebster-dij.html
    :-)

    VálaszTörlés