"Már kislány koromban imádtam az új szemhéjpaletták illatát"

 Ez a borzasztó hőség engem szinte már meditatív állapotba taszít...a napokban többször is azon kaptam magam, hogy olyan dolgokon gondolkozom, amik egyáltalán nem a gyakorló lét kérdései.

 Az egyik ilyen téma, amin pattogok, az a predesztinált életút kérdése; hogy mennyire van eleve elrendelve egy találkozás, egy szenvedély, egy hivatás az ember életében. Én általában szeretem azt gondolni, hogy mindent mi magunk irányítunk magunk körül, hiszen a sorsunk döntéseink végtelen láncolatából rajzolódik ki. 

 A hivatás tekintetében azonban nem vagyok ebben olyan biztos - itt kábé a Twilight-féle bevésődés teóriáját osztom, miszerint mindenkinek van egy eleve elrendelt szakma, vagy karrier, amiben a legjobb tud lenni, a kérdés csak az, hogy mennyire tud olvasni a jelekből, mennyire tud gyorsan reagálni, és mennyire tudatos és következetes, ha rálép a helyes karrierútra...



 Bogdány Zsuzsanna barátnőm szerintem pont most érzett rá az ő saját, egyetlen útjára.  Egészen fiatal lány kora  óta érdekli, vonzza a sminkelés varázsa, pontosan látja a benne rejlő lehetőségeket és az általa közvetített kisugárzást.Ő is magán és a barátnőin kísérletezgetett, mint mi nők mindannyian, de aztán tanulmányainak és tehetségének köszönhetően mit ad Isten, pont a L’Oreal Magyarország Kft-nél helyezkedett el a diploma után. Itt már azért gyanakodhatott, hogy valamilyen aranyszál a sminkelés felé viszi az útját, pláne, mert a dekorkozmetikumokkal foglalkozó részlegre nyert felvételt.... :)




 Hobbi szinten aztán persze otthon is elkezdett foglalkozni a sminkeléssel, nemrég pedig egy tanfolyamot is a elvégzett Make-Up Group School sminkes iskolában.

Zsuzsa szépséges munkáinak egyike

 Szabó Gruisz Judit sminkmestertől tanítványként leshette el a trükköket, praktikákat, ami óriási élmény volt számára, és most önfeledten veti bele magát az önálló munkába; annyira aranyosan lelkes, hogy muszáj idéznem egy gondolatot tőle: "Számomra mindig nagy boldogságot okoz, mikor egy elkészült smink után a vendégem belenéz a tükörbe, és elmosolyodik. Ennél nagyobb elismerés nincs, mikor látom, hogy a vendégem azt kapta, amit várt. Önmagát látja, de mégis csodálattal tekint az „új” arcára."

Színes, alkalmi smink

 Ahogy elnézem ezt a lányt, és az egyre kiforrottabb, szebb munkáit, kicsit mintha háton veregetne a karma, és azt mondaná: nyugi-nyugi, te is meg fogod találni az utad. Imádom, hogy ilyen inspiráló emberek vesznek körül,és Zsuzsi, ezúton is köszönöm a hitet! : )

(Zsuzsa elérhetőségei után privát üzenetben tőlem érdeklődhettek; elsősorban Budapesten és környékén dolgozik. Kerti partikon arcfestést is vállal gyerkőcöknek, ami nem mellesleg szuper móka is egyben!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése