Vuitton parfümje

 Örömmel olvastam a napokban,hogy igaz az ősz óta keringő pletyka, miszerint a Louis Vuitton egy új illatot indít útjára. 2011-ben is volt néhány high fashion márka, amely beindította a parfümbizniszét, gondolok itt Elie Saab-ra vagy Jimmy Choo-ra, így nem lepett meg különösebben ez a bejelentés.

Vajon az illat is ilyen bájos lesz, mint ez a ruha Kate-en?


 A hírek szerint Jacques Cavallier-Belletrud tervezi majd a luxusillatot, aki a Firmenich House-nak dolgozik, egyébként  harmadik generációs "orr" Grasse-ból, 2004-ben elnyerte a Prix Francois Coty Perfumeur Award-ot,  és olyan úttörőnek számító parfümöket készített eddig, mint az YSL Cinéma, Stella by Stella McCartney, a Dior Addict, vagy a L'eau d'Issey. Cavallier-Belletrud-ről köztudott, hogy igazán újító szellemben alkot, mindig egyedire törekszik, és számos alkotása létezik, amelyeket azért nem ismer a nagyközönség, mert túl extrémnek bizonyultak a fogyasztói felmérések során. Az mindenképpen igaz, hogy olyannyira új utakon jár a parfümkészítés terén, hogy minden alkotása forrásként szolgál a követők számára. Ebből egyenesen következik, hogy az  LV megbízásban legfőbb célkitűzésként az exkluzivitás szerepel: mindenképp szerepet kap az illatban a bőr, és persze a többi neves márkához hasonlóan rendkívül ritka, veszélyeztetett virágok kivonatai. A Louis Vuitton áttörő, semmi máshoz nem hasonlító illatvilágot szeretne magának, hasonlóképpen a Dior, a Prada, vagy a Guerlain parfümjeihez. 

 Joggal vetődik fel a kérdés, hogy valóban ez lesz-e a ház első illata? Azt ugye minden valamirevaló divatimádó tudja, hogy Monsieur Louis Vuitton, a francia vállalkozó luxus kivitelezésű, kézműves utazóládáival alapozta meg a mai márka hírnevét. Később aztán mindenféle poggyászhoz gyártott kiegészítőket is a cég, például a parfümök tárolásához is, egyedi üvegcséket a hölgyek kézitáskáiba. Ez azonban még üres volt, semmilyen esszencia nem került bele gyárilag. 

Sokak által ismert -és vágyott -  darabok

 A húszas-harmincas években a feljegyzések szerint valóban készült LV parfüm is, Vuitton úgy gondolta, az akkoriban ugrásszerűen fejlődő piac ezen szegmensében is megpróbálja magát. Három illatot készíttetett, melyeknek a következő neveket adta: Heures d'absence,  Je, tu, il,  Eau de Voyage. Saját üzleteiben árusította őket, ahogyan a következőt is kizárólag a 461 LV Boutique egyikében lehet majd beszerezni.Sajnos azonban a három parfüm értékesítését idővel megszüntették, és ma már csak ritkán, egy-egy aukción tűnnek fel a majd' százéves, ám kortalan, klasszikusan elegáns üvegcsék.

Valódi ritkaság egy Sotheby's aukción

 Nyilvánaló tehát, hogy az új kreációt igazán unikálisnak és újszerűnek tervezi a cég, ám mégis klasszikus babérokra pályáznak vele. Érthető, hiszen a Louis Vuitton a világ egyik vezető luxusmárkája, mindenhol ismerik és elismerik termékeik kiváló minőségét, és akinek vannak eredeti LV-darabjai, nyilván szívesen egészíti ki az élményt a márka saját illatával is. Aki pedig nem tartozik ezen szerencsések közé, az pedig az "egy csepp a luxusból" -elv alapján legalább a parfümöt meg szeretné szerezni magának, így jutva közelebb a jómód és a kifinomultság érzetéhez....mindenképp nyerésre áll a projekt. 


Scarlett és az eszményi LV feeling


 Apropó, kifinomultság....nem szeretnék senkit untatni azzal, hogy mennyire kiráz a hideg, amikor a Centerben, vagy az utcán, vagy bárhol kamu LV Multicolor-ral szaladgáló leányzókat látok plüssmelegítőben meg sportcipőben....(én azt mondom, ha már megvan, nem baj, ha tetszik, hordjátok, de könyörgöm, legalább öltözzetek hozzá!) van azonban itt valami, amit mindenképp látnotok kell. Parfümmániásként megszoktam, hogy gyakran belefutok hamisított termékekbe, de ez, a valójában még el sem készült Louis Vuitton- kreáció teljesen paffra tett:


Ehhez nincs mit hozzáfűzni, enjoy:)


 Azt még nem tudom, milyen lesz az IGAZI illat üvege és csomagolása, de abban biztos vagyok, hogy a híres monogram visszaköszön majd rajta. Mindenesetre Jaques Cavallier- Belletrud már leszerződött, és  idén januárban megkezdi a munkát a Louis Vuitton-nál, a jövendőbeli parfümtörténelem egyik híres, és mindenképp számottevő darabján.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése